S domácím mrkvovým dortem nikdy nic nezkazíte. Pikantnost dortu se svěžestí tvarohové polevy nahoře je jen jednou z těch dokonalých kombinací, které nás nikdy neomrzí. S tímto dortovou směsí si mrkvový dort snadno připravíte sami. Bohaté kořeněné chutě této směsi jsou lahodné. Přidejte do těsta, pokud máte rádi ořechy nebo rozinky! Ideální pro zimní odpoledne, velikonoční čaj nebo jen tak leckdy s šálkem kávy. Směs je vhodná i pro přípravu mrkvových košíčků!
Příprava: Troubu předehřejeme na 175°C (horkovzdušná trouba 160°C). Přísady musí mít pokojovou teplotu. Smíchejte 500 g směsi s 80 ml vody, 3 vajíčky (150 g), 150 ml (140 g) rostlinného oleje a 150 g strouhané mrkve. Podle chuti přidejte nasekané vlašské ořechy (25 g) a/nebo namočené rozinky (40 g). Míchejte spolu 5 minut a poté vylijte těsto do máslem vymazané a polstrované kulaté pečící formy o rozměrech 8 palců/20 cm nebo 9 palců/22 cm. Koláč pečeme ve středu trouby cca. 50-60 minut dozlatova. U košíčků pečeme 25 minut.
Skladování: uchovávejte na chladném a suchém místě.
cukr, pšeničná mouka, sušená syrovátka (mléko), bramborový škrob, kypřicí látka: E450, E500, bylinky a koření (skořice), pšeničný škrob, sůl, emulgátor: E481 (palmový), zahušťovadlo: E4. Pro alergeny viz složky tučně . Může obsahovat stopy: vajec, sóji a lupy /vlčí bob/.