Dokonale sytá červená barva, textura jemná jako samet a ten jemný nádech čokoládové chuti. To je to, co dělá skutečný americký Red Velvet Cake. Směs lze použít i na jiné koláčky či muffinky, ne jen na dort.
Příprava: Troubu předehřejeme na 170°C (horkovzdušná trouba 160°C). Přísady musí mít pokojovou teplotu. 140 g (smetanového) másla utřeme naměkko. Přidejte 400 g mixu a 200 g vajec (4 ks) a míchejte na střední rychlosti 5 minut na hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazaného pekáče cca. Ø18-20 cm a koláč pečeme ve středu trouby cca. 50 minut. Dort ihned po upečení uvolníme a necháme vychladnout na dortové mřížce.
cukr, rýžová mouka, škrob, zvlhčovadlo: E420, emulgátor: E475, E471, kakaový prášek, škrob (rýže), kypřicí látka: E450, E120, E500, regulátor kyselosti: E574, zahušťovadlo: E412, E466, sůl, barvivo. : E120